HTML

Háziállatok gyerekeknek

2014.03.11. 19:03 KriszTi

A gyerekek egy szép reggelen panaszos hangon, lekonyuló fülekkel és vállakkal, nagyranyílt pupillákkal azt mondták "Nekünk nincs semmilyen háziállatunk". 5 és 3 éves gyerekekről van szó, akik két hetente betegek. Előreppentek a képek bennem a jövőt illetően, hogy ha veszünk egy kutyát, nekem kell sétáltani, ha veszünk egy hörit, azt nekem kell kialmozni, ha veszünk egy madarat, annak a kalitkáját szintén én fogom pucolni. Elrettentő körülménynek tudom be a szagok kérdéskörét is. Tehát mi lehet az a háziállat, amit nem kell sétáltani, rendszeresen almozni, nem csinál kupit, kárt és nem hangos? Ezen morfondírozva a halakra esett a "közös" választás.

Igen, lett egy akváriumunk, amely 45 liter körüli és aranyhalakat, valamint algaevő halakat telepítettünk bele, különféle csecsebecsékkel, hogy mutatós legyen. Amikor megkapták a kis drágáink a várva várt háziállatokat, rendkívül gondosnak mutatkoztak. 4 napig etették is őket :-) aztán természetesen ránk, felnőttekre maradt a dolog.

És eljött az első kiszavazó show.... Megették az egyik halat, majd a fekete színű aranyhalak is elhaláloztak. Számomra nagyobb csalódás volt ez, mint a gyerekek számára. Egyfelől anyagiak tekintetében, másfelől, hogy egymást eszik...

Maradtak az aranyhalak és algaevők helyett vettünk almacsigákat. A boltban készségesen adtak át számunkra szebbnél szebb akváriumi növényeket. Hazaérve tisztítás, növénytelepítés, almacsiga köszöntés.

Az almacsigák olyan jól érezték magukat, hogy leharapták a növényeket és napról-napra csökkent a növényi állomány.

Almacsigák száműzetése következett és ismét megpróbálkoztunk az algaevő halakkal. Most azonban kettőt tettünk be, így a 4 a 2 ellen már nem volt esélytelen. A halak jelenleg élnek, virulnak és ha meglátják az árnyékunk, izgatottan úsznak az akvárium bal felső sarkába, számítván a megszokott elemózsiára.

IMG_2193.JPG

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekes.blog.hu/api/trackback/id/tr385854468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása